Bente Klarlund

Lukket for tilmelding
Titel:
Foredrag: Bente Klarlund - Gå, så går det nok
Sted:
AABs mødelokaler, Langelandsgade 50
Dato:
17.mar. 2022 kl. 19:00
Status:
Lukket for tilmelding

Når du går, nedsætter du din risiko for 35 forskellige sygdomme herunder kræft, demens og hjertesygdom. Er du syg, kan du i nogle tilfælde gå dig rask. Gåture er også et middel i kampen mod depression, stress og angst. I snit kan en 30-årig kvinde, der ikke bevæger sig i det daglige, regne med at leve godt fire et halvt år længere, hvis hun begynder at gå 30 minutter hver dag. For en mand er gevinsten 3 år.

Foredraget går på 3 ben – det fysiske, det mentale og det eksistentielle. Mange store tænkere giver udtryk for, at der er en særlig friskhed i den tanke, der er frembragt, mens kroppen er i bevægelse. Nietzsche siger: ”Det er når man går, de store tanker kommer”. Musklerne taler til hjernen, når vi går. En gåtur sætter gang i en masse hjernehormoner og musklerne udskiller stoffer til blodet, der kan kommunikere med alle vores organer. Du kan gå dig gladere, mere kreativ og til en bedre hukommelse. Hukommelsescenteret i hjernen vokser, når du går, og du husker derfor bedre. Foredraget bygger på bestsellerbogen GÅ-bogen – gå så går det bedre fra 2018.

Bente Klarlund er overlæge og professor og forfatter til flere bøger om sundhed. Er du interesseret i at deltage i arrangementet, så kan du tilmelde dig i perioden mandag den 28. februar kl. 10.00 til fredag den 4. marts kl. 12.00 eller så længe der er ledige pladser.