Afd. 67 - Risskov Brynet modtager DGNB Guld certifikat

Ud fra bæredygtige kvalitetskriterier målt på miljø, teknik, økonomi og funktionalitet gives certifikatet. Det er anden gang AAB har kvalificeret sig til DGNB Guld certifikat.

Denne gang er det afdeling 67 – Risskov Brynet som er tildelt certifikatet. Afdelingen blev opført i 2019-20 og rummer 37 familieboliger, 70 ungdomsboliger, og som den første af sin art – 10 handicapboliger målrettet personer med autisme. Det er Aarhus Kommune som visiterer til disse boliger, men AAB som varetager administrationen. Alle lejemål i afdelingen er udlejet.

Bygningernes materialevalg i forskellige tegl, beplantede vægge og facader er med til at give arkitekturen et varieret udtryk, og flere steder er bebyggelsen opført i genbrugssten. Alle boliger er forsynet med et udeareal enten i form af altan eller egen terrasse, og på flere af bygningerne er der anlagt tagterrasser, som giver en unik udsigt over bugten og Mols.

Bebyggelsen omfatter både etagebyggeri og 2-etagers rækkehuse. Afdelingen er en del af den nye bydel beliggende i Aarhus N, på grunden hvor Aarhus Sporvejes anlæg tidligere lå, og ved siden af det gamle Riisvangs kvarter, hvor AAB i forvejen har flere boligafdelinger liggende.

Det er SKALA Arkitekter, som har tegnet bebyggelsen.