Modernisér din bolig

Du har mulighed for modernisere dit køkken, bad og bryggers via den kollektive råderet, hvis afdelingsmødet har vedtaget ordningen.  

Den kollektive råderet kan bruges i køkken, badeværelse og i boliger med bryggers, hvis din boligafdeling har vedtaget ordningen. 

Ordningen bygger på, at boligafdelingen lånefinansierer arbejdet. Og beboere, der får moderniseret deres bolig, betaler deres andel af lånet tilbage over huslejen i lånets løbetid. Derudover får du et tilskud fra vedligeholdelsesplanen. Det betyder, at du ikke skal have penge op af egen lomme, men tilbagebetaler din modernisering via huslejen over en årrække.  

Moderniseringslånet for køkken og bryggers skal du betale tilbage over 15 år, mens du for badeværelse skal betale det tilbage over 20 år. Ordningen indebærer at din modernisering får et tilskud fra afdelingen på 40% af moderniseringens pris. Lånebehovet er altså de resterende 60% af sagen. Hertil kommer også en rente på lånet, som fastsættes i den konkrete sag.   

Du kan læse mere om, hvilke muligheder for modernisering din afdeling har vedtaget i afdelingens råderetskatalog eller vedligeholdelsesreglement.

AAB har indgået aftale med to leverandører til moderniseringer af køkken, bad eller bryggers. Det er HTH og Kreum. Klik på blokkene til højre og læs mere om disse leverandører.

SÅDAN ANSØGER DU OM MODERNISERING

Ønsker du at ansøge om modernisering, skal du sende en mail til kollektivraaderet@aabnet.dk.

Det er vigtigt, at du i mailen skriver: 

  • Dit navn
  • Din adresse
  • Dit telefonnummer
  • Dit lejemålsnummer (står på din lejekontrakt eller huslejeopkrævning)
  • Hvilket rum, du ønsker moderniseret (køkken, bad, toilet, bryggers)
  • Og husk at vedhæfte billeder af det rum, du ønsker moderniseret.

 

Nedenfor kan du se et eksempel på, hvordan en mail om ansøgning til kollektiv råderet kan se ud:

imageswmjf.png