Hvad er en vedligeholdelseskonto?

En vedligeholdelseskonto er en konto, hvor lejere som bor under B-ordning, hver måned via huslejen sparer op til vedligeholdelsesarbejder i boligen. Den skal bruges til at holde din bolig i god stand i bo-perioden. 

Hver måned går en del af din husleje ind på en vedligeholdelseskonto. Pengene kan du bruge til at male, hvidte eller tapetsere vægge og behandle gulve.  Og det skal foretages så ofte, at boligen ikke forringes, bortset fra almindeligt slid og ælde.

Du kan se, hvor mange penge der står på kontoen på Beboerweb. Så snart din bolig er opsagt, enten af dig eller af AAB, har du ikke længere adgang til Beboerweb og vedligeholdelseskontoen.

For at bruge pengene på kontoen, skal du danne en VH-rekvisition på Beboerweb. En VH-rekvisition du kan bruge til købe maling og gulvbehandling med.

Se her, hvordan du danner en VH-Rekvisition på Beboerweb.

VH-rekvisitionen bliver automatisk sendt til den forhandler eller håndværker, du vælger at købe hos – du kan se forhandlerlisten på Beboerweb. De afregner direkte med AABs administration. Det vil sige, at du ikke selv skal lægge pengene ud.

Vælger du at handle hos en anden forhandler, end dem AAB har en aftale med, skal du selv lægge ud for købet. Du vil efterfølgende få beløbet refunderet af AAB via din huslejeopkrævning.

Læs mere om proceduren her, hvis du selv har lagt pengene ud.

Når du holder boligen i god stand, slipper du for at skulle betale for misligholdte gulve og vægge, når du fraflytter. Så det er en god idé at bruge pengene fra VH-kontoen – det betaler sig.

Du skal vide, at AAB er forpligtet til efter gældende lovgivning at efterse om malerarbejdet eller gulvbehandlingen er udført tilfredsstillende, og vil løbende foretage stikkontroller. Hvis AAB vurderer, at det ikke er i orden, kan du risikere selv at skulle betale for arbejdet. Hvis du ikke giver os adgang til at efterse arbejdet, risikerer du også selv, at skulle betale for malingen eller arbejdet.

Særligt ved fraflytning
Når du opsiger din bolig, så lukkes vedligeholdelseskontoren og du kan ikke længere få refunderet køb fra vedligeholdelseskontoren. Det er derfor vigtigt, at alle køb skal være foretaget og faktureret inden opsigelse af boligen.

Har du spørgsmål til brug af vedligeholdelseskontoen, eller til VH-rekvisitionen, er du velkommen til at kontakte dit Servicecenter.